Start

Hej och välkommen till Fotboll i Kristianstad! Fotbollikrisitanstad.se består av ett kompisgäng som gillar fotboll. Vi kommer alla ursprungligen från Kristianstad.  Vill du vara med och kommentera här på fotbollikristianstad.se är du mer än välkommen att göra så. Vår fanbase är relativt liten och vi bockar och bugar för den uppmärksamhet vi kan få.

Laget

Laget består av ett löst sammansatt gäng. Det råder svängdörrar i laget och den ena spelaren kommer in ena dagen och ersätts av någon annan dagen efter. Vi försöker köra 4-2-3-1, men det är lite kämpigt ibland eftersom vi sällan är fullt lag. Men vi jobbar med det vi har. Aktuell startelva just nu är som följer:

Målvakt

Krister heter han med vi kallar honom för Krille eller Kringlan. Han är bra och fångar de flesta bollar sedan han fick vett nog att skaffa sig linser i ögonen.

Backlinje

Här har vi fyra fyrtorn som kompletterar varandra bra. Den ena är liten och snabb, den andra är tung och ful. Den tredje är bra på att rensa och den fjärde är bara jobbig att möta.

Mittfält

Vi har två defensiva killar bakom tre offensiva. Det är Nicke och Robin i defensiven. Dessa grabbar sparkar på allt som rör sig och har väldigt lite boll i sig. Det är två stycken Tomas Gravesen vi har att göra med skulle man kunna säga. Sedan har vi ett riktigt ess ut till vänster på offensiv mitt. Han är lite italiensk i sin stil. Han brukar beskrivas som en Del Piero med inslag av Fransesco Totti. Det är en ganska bra beskrivning. Den är så bra att vi faktiskt kallar honom för Tottu. Han spelar tillsammans med två andra gubbar som sällan tränar, men gärna dricker öl och käkar falafel. Dessa är Tanken och Ronny. Två bondpojkar kort och gott.

Anfall

Börje. Eller Börja som vi kallar honom. Tänk Suarez, Costa, Ruud van Nistelrooy och Luca Toni i en och samma lönnfeta kropp. Där har vi honom. Det är mycket fulknep och stök kring Börja som kan ha norra halvklotets vassaste armbågar. Han kan också göra mål. Det är därför han är vår centertank.